سامانه مدرسه هوشمند پویان

در حال بارگذاری
 اخبار دبیرستان
 تدبر در قرآن
آیه قرآن

مدرسه منزل دوم فرزندان ماست ، با همیاری و همفکری ، سلامت و امنیت را در این مکان برای خود ودیگران هدیه کنیم.

1- برای حفظ و مراقبت از سلامت جسم و روان کودک توجه به تغذیه سالم و دارای ارزش غذایی بالا در سنین رشد الزامی است.

- عادت مصرف صبحانه را به فرزندمان بیاموزیم.

- میان وعدۀ غذایی مطمئن و متناسب با سنین رشد در منزل تهیه و در اختیار فرزند خود قرار بدهیم.

- از خرید اغذیه و خوراکی در خارج از منزل توسط دانش آموز جلوگیری شود.

- با ایجاد رفتار سالم تغذیه ای و عادت های مثبت غذایی و استفاده روزانه از هر 4 گروه غذایی ، سلامتی فرزندان را بیشتر تضمین کنیم.

                                   

                                                                 

- از مصرف مواد غذایی فاقد ارزش غذایی و غیرمغذی و در مواردی زیان آور برای رشد متعادل جسمی و عاطفی خودداری نمایید.

- در خوراکی هایی که به عنوان میان وعده غذایی به کمدرسه آورده می شود از مواد فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس وفلافل استفاده نشود.

- همچنین استفاده از سالاد الویه با توجه به ارزش غذایی بالا و مغذی بودن (بدلیل احتمال سرعت فساد بعضی از محتویات آن از جمله تخم مرغ در مجاورت سرکه بکار رفته در سس مایونز در طی ساعات قرار دادن لقمه در کیف) توصیه نمی شود و به جهت جلوگیری از هرگونه تحریکات گوارشی و بروز مشکلاتی در مدرسه از مصرف آن در آوزشگاه ممانعت به عمل می آید.

2- به کودکان خود بیاموزیم که در روابط خود با دوستان و همسالان خود از شوخیهای خطرساز و بازیهایی که در محیط آموزشی (به خصوص این واحد آموزشی با توجه به جمعیت بالا) و همچنین خارج از مدرسه منجر به بروز حوادث و آسیب های جبران ناپذیر به خصوص ضربه بر سر و مهره های کمر و بخشهای مختلف اعصاب مرکزی و محیطی میشود و همچنین شوخیهایی که روابط آنها را دچار مشکل می کند ، بپرهیزید.

به کودکان بیشتر تأکید کنیم که در موقع رد شدن از عرض خیابان و مسیرهای عبور خودرو و محلهای شلوغ و همچنین درون سرویسها بیشتر مراقب خود باشند.

3- در مورد رعایت بهداشت محیط آموزشگاه و پاکیزگی محلهای مختلف اقامت و زندگی و سپری کردن ساعات روزانه و جهت حفظ شادابی و سلامت فرزندانمان ، لازم است که والدین رفتارهای مناسب بهداشتی را به نونهالان و کودکان بیاموزند و شیوه درست دفع و جمع آوری زباله و پس مانده مواد غذایی و خوراکیها و وسایل مصرفی خود را در محلهای مخصوص و ظروف مربوطه که در اماکن مختلف و همچنین در فضای آموزشگاه موجود می باشد قرار دهند ، که به نحو مطلوب و مطمئن تر توسط متصدیان خدماتی جمع آوری و به مکانهای مناسب انتقال یابد.

4- کودکان را آگاه سازیم که فضای آموزشگاه و کلاس را مانند منزل و خانه دوم خود دانسته و باید از امکانات آموزشگاه مانند سرویسهای بهداشتی ، آبخوری به نحو صحیخ بهره مند شوند و نحوه درست دفع را به فرزندان به خصوص در سنین اولیه و در مقطع ابتدایی بیاموزند که مشکلاتی را برای خود و دیگران در محیط آموزشی و منزل فراهم ننمایند و یاد بگیرند که درصورت نیاز به دفع ادرار و مدفوع ، از این کار به دلایل مختلف (مانند عدم توانایی شستشو ، مقایسه توالت مدرسه با منزل و همچنین کمروئی و ......) امتناع نکنند که اثر زیان آور کوتاه مدت و بلند مدت آن بر سیستم دفع ادرار و مجاری ادرای و مثانه و همچنین روده بزرگ و در صورت تکرار ان عادت بد تأثیر سوء روی سایر اندامهای داخلی ایجاد خواهد نمود.

5- برای پیشگیری از اختلالات و ناهنجاریهای دراز مدت اسکلتی و حرکتی و دردهای مقطعی ستون فقرات کتف و اندامهای تحتانی به کودکان در مورد نحوه صحیح حمل کیف دوشی با وزن مناسب و خودداری از حمل طولانی آن تذکر دهیم.

6- در خصوص برنامه منظم مسواک زدن و مراقبت از بهداشت دهان و دندان کودکان خود را ترغیب نماییم و همچنین در مورد رعایت منظم بهداشت فردی پوست ، مو ، ناخن و همراه داشتن لوازم و وسایل بهداشتی مانند لیوان شخصی دانش آموز خود را مورد تشویق و ترغیب قرار دهیم.

7- از فرستادن کودکان خود که مبتلا به بیماریهای واگیردار بخصوص بیماریهای ویروسی و باکتریایی فصلی (مانند آبله مرغان ، سرخک ، اوریون ، مخملک ، آنفولانزا ، گلو دردهای چرکی ، سرماخوردگی ، هپاتیت ، عفونتهای گوارشی – معدی و ........ ) و همچنین سایر بیماریهای واگیر پوستی ، تنفسی ، گوارشی و ......... هستند ، به آموزشگاه و کلاس درس خودداری فرمائیدو پس از استراحت مناسب و گواهی طی دوره نقاهت بیماری و بهبود کامل و تأیید نهایی پزشک معالج به آموزشگاه مراجعه نمایید.

که رعایت این نکات سبب کوتاه شدن دوره بیماری و همچنین عدم سرایت و انتشار عامل بیماری به سایر دانش آموزان گردیده و از همه گیری آن پیشگیری خواهد شد.

8- در طی معاینات مقدماتی ادواری فرزندتان که در اتاق مراقبتهای بهداشتی آموزشگاه انجام می شود و در صورت معرفی درمانی و ارجاع به مراکز بهداشتی – درمانی عمومی و تخصصی ضمن مراجعه به مراکز فوق و اقدامات درمانی و پیگیری آن ، نتیجه ارجاع را در برگه های معرفی به مسئول بهداشت آموزشگاه تحویل فرمایید.این امر را بخاطر بسپاریم که :

بخش زیادی از رفتارهای اجتماعی و عملکردهای بهداشتی و انضباطی فرزندان ما در خانه و مدرسه حاصل شیوه های زندگی و اعمال و عادتهای مثبت و منفی ماست که از خانواده و والدین به فرزندان و خانه گسترده تر یعنی مدرسه و به دنبال آن جامعه انتقال یافته و خود نمائی می کند و ارتباط متقابل خانه و مدرسه می تواند عادات و رفتارهای ناپسند و ناخوشایند فرزند ما را کاهش داده و رفتارهای ارزشمند مفید و قابل انتظار را تقویت و تکمیل نماید.


تاریخ انتشار: 1395/07/24